Tavaszból tavaszba

Már a roglai sífutótábor is a tavaszt idézte: több volt a napsütés, mint a hó. Elvégre közeledett a csillagászati tavasz kezdete, amely idén március 20-ára esett. Ilyentájt az ember szívesen búcsúzik a téltől egy jó időre, hogy annál jobban hiányozzon majd.
Mire hazaértem a táborból, a kertben elvirágoztak a hóvirágok, kíváncsi voltam, hogy vajon a János-hegy oldalában megvártak-e.
Március 22-én, a tavaszi szezonnyitó nordic walking edzésen útba ejtettük a már jól ismert hóvirágos területet. Nem kellett csalódnunk, az apró virágok ott fehérlettek. Persze rögtön elkezdtük találgatni, mennyi is lehet az eszmei értékük (utánajártam: a hóvirág 2005 óta védett növény, eszmei értéke pedig szálanként 10 000 Ft .).

Sokan talán nem is gondolnák, hogy egy-egy edzés során – főleg a könnyebb szakaszokon – milyen változatos témák kerülnek szóba. Ez alkalommal többek között az innováció uniós támogatásáról, az innovációk gyakorlati alkalmazásának nehézségeiről, a turbolya és a bürök közötti megtévesztő hasonlóságról és igen markáns különbségről beszélgettünk.

Tavasszal, mielőtt kizöldül a természet, azért is érdemes az erdőt járni, mert a környező vidéket szabadon pásztázhatjuk, beazonosíthatjuk a fontosabb közeli és távolabbi pontokat (hegycsúcsokat, kilátókat, épületeket stb.).

Ha tehetjük, hétről hétre kövessük nyomon a változásokat, ne hagyjunk ki egyetlen lényeges mozzanatot sem.Előfordult már olyan eset, hogy valaki lemaradt például az ablaka előtti kőris fa virágzásáról. Idén végre sikerült elkapnia, amint azt a mellékelt fotó igazolja. A természet rengeteg látnivalóval gyönyörködtet, és bölcs gondolatokat ébreszt az emberben. Sőt még sportolásra is számtalan lehetőséget nyújt.

Egy északi gyalogló

nordic walking túrák

Zell am See
2018. július 18-22.

3 ország túra
2018. szeptember 6-9.

Mecsek
2018. október 4-7.