Hoppá, ilyen is van?

A nordic walking világnapja (World Nordic Walking Day) – 2011. május 22.

Gyerekkorom óta szeretem a sportot általában – és különösen a labdajátékokat, de ez most mellékes. Egy ideje a nordic walking szintén része az életemnek, és ha időm engedi, szívesen olvasgatok is róla. Főleg az interneten bogarászgatok, olykor-olykor megnézem az INWA honlapját. Hogy őszinte legyek, nem valami izgalmas weboldal, tartalma sem változik olyan sűrűn, ahogy az ember gondolná, ha már a Nemzetközi Nordic Walking Szövetségről van szó. Legutóbb azonban egy érdekes információra figyeltem fel, mégpedig arra, hogy 2011. május 22. a nordic walking világnapja (World Nordic Walking Day). Tulajdonképpen csak egy pillanatra lepődtem meg, hiszen ha jól meggondoljuk, manapság szinte már nincs az évnek olyan napja, amikor ne emlékeznénk valamiről. Az alvásnak, a kézmosásnak ugyanúgy van világnapja, mint a zenének, a tudománynak, az internetnek és a Földnek, és még hosszan sorolhatnám. Miért is ne lehetne a nordic walkingnak?

Az INWA honlapja azzal kecsegtet, hogy a későbbiekben még bővebb tájékoztatással szolgál a jeles napról. Annyit mindenesetre már most is tudhatunk, hogy a 2011. május 22-én, vasárnap nemzetközi megmozdulásra hívják fel a nordic walking közösséget, a sportág kedvelőit.
Kíváncsi voltam, hogy ez a felhívás vajon milyen visszhangot vált ki a világ különböző országaiban. Azt nem állítom, hogy alapos kutatást végeztem, így csak néhány példát említenék.
Dél-Angliában kétnapos rendezvényt terveznek: május 21-én, szombaton ingyenes nordic walking oktatásokat tartanak, nordic walking „vásár” is lesz, másnap, 22-én pedig hosszabb túrákat szerveznek Dél-Anglia-szerte.
Új-Zélandon is csatlakoznak az INWA felhívásához, és több helyen nordic walking túrákat tesznek ezen a napon.
Az INWA Hírlevelében röviden arról is olvashatunk, hogy még Japán nagy részén is megtartják a nordic walking világnapját.

És nálunk, Magyarországon vajon hogy alakul május 22-e a nordic walking szempontjából? Egyelőre csak annyi biztos, hogy Zerge nordic walking túrát vezet 2011. május 22-én, mégpedig a Remete-szurdokba. Világnap ide vagy oda, vegyen részt, aki tud, érdemes!
TA

nordic walking túrák

Zell am See
2018. július 18-22.

3 ország túra
2018. szeptember 6-9.

Mecsek
2018. október 4-7.