Esős napok

Naponta szakad az eső és azok száma kevés, akik a fenyegető sötét felhők és az időnként viharossá fokozódó szélben nekivágnak a kétórás nordic walking edzésnek. Nemrégen történt, már az első fél óra után megkaptuk a hidegzuhanyt, mely nem is akármilyen fürdés volt. Pár szem jéggel kezdődött, ami egyre erősödött. Nem sok tartalék ruha volt a derekunkra csomózva, s mire észbekaptunk már el is áztunk. Nem tehettünk mást, mint hagytuk a fejünk tetején kopogni a sokasodó jeget. Az „időjósok” egymást túllicitálva gyakran használnak különböző hasonlatokat a jég méretére, például dió- vagy borsó nagyságú jég. Én ezekben a percekben azt éreztem, mintha csapágygolyókat szórtak volna fentről.
Ritkán fordul elő, hogy az edzés végéig kitartson a felhőszakadás, de most így jártunk kis csapatommal. Meg is beszéltük mit fogunk tenni, ha hazaértünk. Gyorsan meleg fürdő, a bárszekrényből valami erősebb, és legalább egy magyar nóta. Két nap múlva találkoztunk, megkérdeztem kinek hogy sikerült, és hogy vált be a terápia. A forró fürdő mindenkinél gyorsan megtörtént. A rövidital választék széles skálát mutatott, mint pl. unicum, ágyas pálinka, és becherowka. Ezután jött volna a magyar nóta, de ehhez már kimerültek voltunk, csak gondolatban sikerült. Az is kiderült, ritkán van alkalom a nótázgatásra, az ember már a szövegre sem emlékszik.
Mindenki megnyugtatására írom, annak ellenére hogy bőrig áztunk, senki sem fázott meg, köszönhetően a gyors ruhaváltásnak. Jó, ha van nálunk száraz ruha ilyen monszunos időjárásban.

nordic walking túrák

Zell am See
2018. július 18-22.

3 ország túra
2018. szeptember 6-9.

Mecsek
2018. október 4-7.