A nordic walking betört Észak-Amerikába

Az American Nordic Walking Association, röviden ANWA, hasonló oktatóképzői lehetőségeket kínál Amerikában, mint Európában az INWA. Az oktatási rendszer legfőbb sportszergyári támogatója a LEKI. A már újnak nem mondható sportág főleg Észak-Amerikában terjed, mondhatni nagy sebességgel. Fő célkitűzésük, az életminőség javítása.
A különböző fokozatú oktatók képzése szakmailag magas szintő. A szponzorálásba szinte válogatás nélkül bárki besegíthet. A sajtó akaratlanul is hozzájárul a nordic walking sport megismertetéséhez, mert az ANWA rengeteg rendezvényt tart szerte az Egyesült Államokban. A már képzésen részt vett oktatók három szinten juthatnak marketinges segítséghez, amennyiben saját vállalkozás beindítását tervezik. ANWA névjegykártyák, szórólapok, plakátok, és természetesen egy testre szabott webhely a segítség. Azok, akik oktató nélkül próbálnak szert tenni a számukra új mozgásforma elsajátítására, vásárolhatnak oktató DVD-t, így kényelmesen tanulhatnak otthon.

Ez utóbbit senkinek nem ajánlom, mert a rosszul rögződött mozdulatot később nehezebb lesz korrigálni.
Ha valaki a sífutáshoz hasonló intenzívebb mozgást szeretne elérni, kortól függetlenül használhatja a Skike/Skiking speciális sírollert.

nordic walking túrák

Zell am See
2018. július 18-22.

3 ország túra
2018. szeptember 6-9.

Mecsek
2018. október 4-7.