Az öt kilométeres kör

Kiindulási pont a Normafa étterem. Itt található a 90-es busz állomása, két autóparkoló, nyilvános WC, ivó kút, rétes bolt, térképek, padok, több irányba induló sétautak. Átmegyünk a Székely kapun, és a pad sarkánál jobbra fordulunk. Ezzel meg is találtuk a helyes irányt. A buszmegállót elhagyva párhuzamosan haladunk az aszfalt úttal, (jobb oldalunkra esik) és megteszünk kb. 1,5 km-t. A szállodai elágazásnál jobbra, majd egyenesen, egészen a jánoshegyi játszótérig. Nyári melegben jól esik a nyomós kútnál felfrissülni.

A játszóteret, a mögötte lévő domb felé induló sétaúton hagyjuk el. A jó irányt, a Hármaskút-tető tábla mutatja. Rövid, meredek szakasz következik. Mikor felérünk, jobbra a zöld nyíl irányában, keskeny ösvényen haladunk a hegygerinc szélén, szép kilátással kísérve. Rálátunk a Budakeszi Vadasparkra, a Kakukk-hegyre, a Kopasz-erdő-tetőre, a Nagy-Kopaszra . Az ösvény alján tartsunk balra, majd a kereszteződésben egyenesen. A turistajelzés itt kék patkó alak. Ezen a sétaúton jutunk el az átjátszó torony kerítéséig. Jobb kézre esik az az átvágás (piros nyíl jelzi), mely a mai térképeken Máriaképnek nevezett pihenőhelyig vezet. Az esőház bejárata előtt haladjunk tovább, mert így jövünk ki jó irányba az itt uralkodó zűrzavarból. Száz méter megtétele után, vastagtörzsű fára van festve egy halványpiros nyíl, mely derékszögű jobb kanyart jelez. Pár lépés után a baloldali csapást válasszuk, majd ismét balra. Piros nyilak segítenek az iránytartásban. Szép nyújtott S kanyarral érkezünk az MHK kör alsó ágára. Ezen folytatjuk utunkat, keresztezve a vasútállomáshoz vezető sétányt. Mikor azt érezzük, hogy az ösvény kezd felfelé húzni, a kereszteződésnél (narancssárga nyíl) jobbra tartva, mindenen keresztül, beleolvad körünk az erdei tornapálya alsó szakaszába. Hagyjuk, had vezessen bennünket az út a sínek mellett, végén éles balkanyarral (narancssárga nyíl felett szám, 3500) a következő tornaszerig. Itt belépünk jobbra a csillagvizsgáló felé vezető ösvényre. Vékony fácskákra festett zöld csíkok jelzik az ösvény bejáratát. Ez a kicsit kiszélesedő utacska, ívesen balra fordulva, eléri a kiindulási pontunkat.

A körpálya hossza 5 km . Nincs benne nagy szintkülönbség, ezért könnyűnek számit. Minden szempontból biztonságos. Kezdők és haladók egyformán kedvelik.

Figyelem! Havas állapotában a sífutók használják!

Útvonal hossza: 5 km
Össz. szintkülönbség: kb. 80 m
Időtartam: 1 ó 20 p
Erősségi fokozata: 4

nordic walking túrák

Zell am See
2018. július 18-22.

3 ország túra
2018. szeptember 6-9.

Mecsek
2018. október 4-7.